Köpa Hovawart

Vad roligt att du är intresserad av en Hovawart, eller "hoffe" som den också kallas.

Börja med att kika på sidorna i menyn ”Om rasen”. Där finns information om historia, ursprung och hur Hovawarten är som brukshund idag.kopavalp

Vi tipsar om att du/ni försöker träffa flera hoffar och ställer många frågor till personer som kan rasen innan du bestämmer dig.

Här på hemsidan finns rasklubbens valphänvisning som visar de valpkullar vars föräldradjur lever upp till rasklubbens krav.

Observera dock att vi som rasklubb inte kan kontrollera/granska uppfödare på uppfödarlistan
Det är därför viktigt att du själv tar reda på fakta om uppfödaren, dess avelsdjur och hur mentalitet, hälsa, inavel och arbetsprov etc ser ut.

Tips på vägen

En hoffe är generellt en frisk och sund hund med goda möjligheter att leva 10–14 år så det är ett långsiktigt engagemang som krävs för att bli hovawartägare. Det är en god idé att göra ett noggrant förarbete vid köp av hovawart. Att skaffa en valp av en ras som kanske inte passar ens egen livsstil kan få stora konsekvenser för både dig och din framtida hund. Särskilt när det gäller en arbetande, stor och stark ras som Hovawart.

Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss i styrelsen eller i avelskommitteén. Vi ser fram emot att träffa dig och din blivande livskamrat på några av våra evenemang!