SM 2022

Hovawart SM2022 kommer att hållas på Tånga hed den 23/9-25/9 2022

Spårmarker kommer att bli runt Herrljunga eller vid Vårgårda.

Här kan man boka boende

Preliminärt schema med preliminära tider:
 
Fredag 23/9
kl 16 Lydnad Startklass till klass 3.
Kl 20 Prisutdelning lydnad

Lördag 24/9  
kl 8 Bruksprov spår från lägre klass till elit.
Kl 16.30 prisutdelning spår.
kl 17.00 hofferace
kl 18.30 grillbuffé

Söndag 25/9
kl 9-16 Utställning med IHF-status  
kl 17 prisutdelning
 
För närvarande har vi inte planerat in någon appelltävling eftersom vi ännu inte har hittat någon som vill ta ansvar för den tävlingen. Det skulle helt klart vara väldigt trevligt om några kunde ställa upp. Om du känner dig manad så hör av dig till Magnus Hagman.

Lydnads lydnaden ansvarar Birgitta Andersson för och anmälan görs som vanligt på sbktavling.se Hör av dig till Birgitta om du kan hjälpa till med lydnadstävlingen.

Bruksproven anmäler man sig till också på sbktavling.se och Herrljunga brukshundklubb med Ingemar Westfelt i spetsen lägger spåren för oss. Om du vet att du inte ska tävla och gärna kan lägga ett spår den 24/9 så får du gärna höra av dig till Magnus. Det är önskvärt om du även kan besöka Herrljunga någon gång innan för att vara med på rekognoscering.
Du får gärna höra av dig om du kan hjälpa till med något annat.

Hofferace är en populär tävling där du ska få din hoffe att springa ca 50-100 m så snabbt det bara går. De flesta hjälpmedel är tillåtna, så det är bara att börja träna.

Grillbuffé är som det låter. Vi hyr in någon catering och serverar rätter både för vegetarianer och köttätare. Var och en tar med sig egen dryck och gott humör.

Utställningen på söndag har IHF-status, vilket innebär att BIR och BIM hund får certifikat utfärdat av Internationella Hovawart Federationen. Domare är Stefan Damer och Messina Schattling från Tyskland.

Har du möjlighet att hjälpa till så är du hjärtligt välkommen att höra av dig!

Varmt välkomna!